Home Voor ouders Voor kinderen Voor professionals Agenda Informatie Contact
 

Helende verhalen

Hoog sensitieve kinderen houden van verhalen en leren door te luisteren naar herkenbare situaties met een positieve boodschap!

Juliska Bacher schrijft ter ondersteuning van kinderen ook 'helende' verhalen. Een helend verhaal is een op maat geschreven verhaal dat een positief beeld van het kind schetst en nieuwe mogelijkheden of oplossingen aandraagt voor een angst, onzekerheid of probleem, zoals bijvoorbeeld bang zijn bij het slapen gaan, onzekerheid op school of spanning bij zwemlessen.
Hierbij maken we gebruik van het inlevings- en identificatievermogen van kinderen. In de verhalen laten we de favoriete knuffel, troeteldier, idool of sprookjesfiguur van het kind allerlei avonturen beleven. Zij kunnen immers veel meer beleven dan volwassenen en zo meer en beter aansluiten op de fantasie van kinderen.

Het doel van een helend verhaal
Erkenning van de gevoelens en werkelijkheid van het kind.
Doordat de hoofdfiguur in het verhaal herkenbare gebeurtenissen beleeft en emoties ervaart, maakt dat het kind zich gehoord en gezien voelt.
Nieuwe mogelijkheden openen.
Het verhaal laat zien dat er ook andere mogelijkheden zijn om met een bepaalde situatie of gevoel om te gaan. Hiermee spreek je de fantasie van het kind aan, waardoor het kan gaan associëren en een eigen invulling aan zijn of haar situatie kan geven. 
Zelfvertrouwen vergroten.
In het verhaal wordt een positief beeld van de hoofdfiguur, waarmee het kind zich identificeert, geschetst. Zijn of haar kwaliteiten worden benadrukt en voor een probleem of angst wordt een oplossing of alternatief geboden. Als het kind hierdoor ook beter met zijn eigen situatie of probleem om kan gaan, vergroot dit nog meer het zelfvertrouwen.
Ontspanning
Doordat het kind zich tijdens het voorlezen van het verhaal even op iets anders en positiefs richt  kan het zich helemaal ontspannen.

In de helende verhalen maken we spelenderwijs gebruik van een aantal principes uit de NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) om zo het onderbewustzijn van het kind aan te spreken.

Interesse?
Neem gerust contact op. Middels een korte vragenlijst brengen we een aantal punten over het kind in kaart, zoals de positieve eigenschappen, belangrijke gebeurtenissen, angsten of problemen. 

Kosten
€ 65,00. Hierbij inbegrepen is:
Een op maat geschreven helend verhaal.
Achtergrondinformatie voor de ouders/begeleiders over de werking van een helend verhaal.
Suggesties voor een kort filosofisch gesprek met uw kind naar aanleiding van het verhaal. 
Aanvullende tips voor de angst, onzekerheid of probleem van uw kind.
Home Juliska Bacher op LinkedIn
 
Contact
 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis e-book
Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis e-book!

 
Voor profs: 5-daagse Training Coach Eigentijdse Kinderen!
Kan onder bepaalde voorwaarde ook met UWV scholingsvoucher gevolgd worden!
 
 
Aanbod voor ouders
- Begrijp hoog sensitieve kinderen
- Omgaan met BOOSheid
- Omgaan met ANGST/ZORGEN maken
- Communicatie met kids
- Beelddenken in beeld
- Consulten
- HSP begeleiding volwassenen
Aanbod voor kinderen
- Eigentijdse Kids begeleiding
- Ik leer anders+ training
Aanbod voor professionals
- Training Coach Eigentijdse Kinderen
- Mini-cursussen
 
Agenda
 
Inschrijven & contact
 
Coaches Eingentijdse Kinderen in Nederland
 
Ervaringen van ouders, kinderen en professionals
 
Test Hoogsensitiviteit
 
Tarieven
 
Algemene voorwaarden
 
Informatie over hoog sensitieve kinderen
 
Informatie over beelddenken
 
Hoog sensitieve baby's
 
Wetenschappelijk onderzoek
 
Nieuwsbrief
 
Blog
 
Wie is Juliska Bacher?
 
Missie
 
Links
 
Referenties
 
Inspirerende teksten 
 
Disclaimer
 
Ervaring pedagoog
"Ik heb erg genoten van je cursus. Je staat als een huis met veel kennis en passie. Mijn complimenten! Ik zal je zeker aanbevelen." Lees hier meer ervaringen.
 

Ervaringsverhaal: Boze voelsprieten

Lianne is 5 jaar en héél gevoelig. Ze heeft – zoals veel hoogsensitieve kinderen - moeite met drukte, harde geluiden en veranderingen. Dit uit zich in flinke driftbuien, die soms wel 2 uur kunnen aanhouden! Haar moeder Miriam ging op zoek naar antwoorden en vond deze bij de Eigentijdse Kids Begeleiding.
Mirjam: “We zien en enorme vooruitgang bij onze dochter. Vanaf het eerste consult is er een hele grote stijgende lijn!!”
Lees hier verder.

 

Moeder na volgen van mini-cursus ‘Begrijp hoog sensitieve kinderen’:
“Erg veel dank voor de heldere, prettige en superinteressante presentatie! Zoals je kon zien, werd voor mij opeens heel veel duidelijk. Mijn man en ik hebben dit weekend heel veel gepraat, gehuild en plannen gemaakt hoe we onze dochter beter kunnen begeleiden in haar tocht door het leven. Daarbij heb ik heel erg veel gehad aan jouw supergoed opgebouwde presentatie. Nogmaals vreselijk veel dank!”

 
Tag Cloud
AD(H)D  anders leren  autisme  automatiseren  baby  beelddenken  BOOS CITO toetsen Communicatie cursussen docent  dyslexie emotiekaarten ervaringen faalangst foutief diagnosticeren hersenen hoogbegaafd hooggevoelig hoogsensitief  HSK HSP Hoog sensitieve volwassenen kenmerken  klas  Kwaliteiten leerkracht leren lezen meervoudige intelligentie onzeker Overprikkeling PESTEN rekenen school slapen taal  test  tijd  verhalen wetenschap ZELFVERTROUWEN zorgen maken