Home Voor ouders Voor kinderen Voor professionals Agenda Informatie Contact
 

Eigentijdse Kids begeleiding voor hoog sensitieve kinderen

Heeft of is jouw kind:

 • Vaak gespannen en snel prikkelbaar?

 • Beleeft hij zijn emoties heel intens en blijft hij daar soms te lang in hangen?

 • Moeite met nieuwe situaties?

 • Veel aan het piekeren?

 • Vaak bang en lijkt dat nergens op gebaseerd?

 • Gebrek aan zelfvertrouwen?

 • Moeite met in- en/of doorslapen?

 • Moeite om zijn grenzen aan te geven en zich weerbaar op te stellen?

 • Moeite om rust in zijn hoofd en lichaam te creëren?

En hebben jullie als ouders of opvoeders behoefte aan meer rust in huis & tips voor het opvoeden en begeleiden van een hoog sensitieve kind? Dan is de Eigentijdse Kids Begeleiding iets voor jouw kind!

 

Je kind leert bij de Eigentijdse Kids Begeleiding:

 • Zichzelf begrijpen en waarderen. Hij groeit in zelfvertrouwen, waardoor hij beter omgaat met spannende situaties.

 • Meer rust en ontspanning te ervaren, door minder op te gaan in alle indrukken van buitenaf. Hierdoor slaapt je kind ook makkelijker in en door en kan zich op school beter concentreren.

 • Omgaan met emoties, zodat hij minder blijft hangen in boosheid, verdriet of angst.

Ouders

De ouders mogen (maar hoeve niet) altijd aanwezig zijn bij de Eigentijdse Kids Begeleiding. Na elke les krijg je een informatieblad mee naar huis met het achtergrondinformatie en tips, zodat je concrete handvatten hebt om het geleerde samen met je kind thuis en op school toe te passen.

Moeder van Jesse: "Mijn zoon schrok erg als de juf schreeuwde en had moeite met veranderingen. Nu heeft hij geleerd hoe hij de impact van een schreeuwende juf snel los kan laten. En hij beter omgaan met de onzekerheid van nieuwe situaties." Lees hier meer ervaringen.

Vader van Yara: "Yara was snel onhandelbaar. Ze had erge driftbuien, waarbij ze zichzelf tegen haar hoofd sloeg. En als ze uit school kwam, kon alles aanleiding zijn om te ontploffen; een verkeerde blik of een boodschappentas achterop de fiets, terwijl zij daar had willen zitten. Na een aantal sessies Eigentijdse Kids Begeleiding zien we een enorm groot verschil: ze is totaal veranderd! Ze komt lachend uit school, is veel zelfverzekerder en durft zichzelf te zijn! En ook op school doet ze het heel goed.“

Maatwerk
De begeleiding is altijd maatwerk: door gebruik te maken van diverse bouwstenen stemmen we de begeleiding gezamenlijk af op jouw kind. Daarnaast kan de Eigentijdse Kids Begeleiding ook gecombineerd worden met Ik leer anders.

Meer plezier en zelfvertrouwen met de Eigentijdse Kids Begeleiding!
Hoog sensitieve kinderen zijn hele gewone kinderen mét een zeer fijngevoelig zenuwstelsel. Hierdoor komen zintuiglijke prikkels ongefilterd binnen en nemen ze dus veel meer waar dan gemiddeld. Een prachtige eigenschap, die maakt dat de kinderen o.a. heel empatisch, creatief en intuïtief zijn. Maar het is niet altijd even makkelijk! Niet zelden kampen ze met een negatief zelfbeeld, faalangst, overprikkeling en het zich anders voelen.

De Eigentijdse Kids Begeleiding helpt kinderen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. De begeleiding is laagdrempelig, leuk en afgestemd op het individuele kind. We beginnen altijd met het voorlezen van een verhaal, dat aansluit op de belevingswereld van het kind. Daarna gaan we creatief aan de slag met het thema van het verhaal in de vorm van tekenen, knutselen, visualisaties en diverse oefeningen. De begeleiding is individueel en altijd op maat gemaakt. Eén bijeenkomst duurt ongeveer 1 uur. Het aantal bijeenkomsten wordt in onderling overleg met de ouders bepaald en een afspraak kan per keer ingepland worden (je zit dus nooit aan een elke reeks afspraken vast).

Waarom Eigentijdse Kids begeleiding?
Hoog sensitieve kinderen zijn minder belastbaar, sneller uit balans en stressgevoeliger. Het is belangrijk dat ze hier ook zelf inzicht in krijgen en tools die ze helpen hier rekening mee te houden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor de vele kwaliteiten van hooggevoelige kinderen, neemt hun zelfvertrouwen toe en kunnen ze zichzelf blijven (of weer worden)!

Meer info
Intake
: voorafgaand aan de begeleiding wordt u verzocht een intakeformulier in te vullen (via de mail), zodat ik een goed beeld heb van uw kind.
Kosten
: €65,00 per afspraak van ongeveer 1 uur
Verslag: de kosten voor een terugkoppeling naar de ouders (via mail of telefonisch) of voor een verslag voor bijvoorbeeld de school of een hulpverlener bedragen €65,00.
Contact: Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen via info@eigentijdsekinderen.nl.

Een aantal ervaringen:

Meisje van 6 jaar: voelt zich niet op haar gemak op school. Neemt nauwelijks deel aan groepsactiviteiten. Na het volgen van de Eigentijdse Kids Begeleiding is zij zelfverzekerder geworden en heeft meer plezier op school. Door een lezing op school over hoog sensitiviteit kunnen de leerkrachten nu ook beter inspelen op haar behoeften. 

Jongen van 7 jaar: voordat hij naar de basisschool ging, had hij een positief zelfbeeld. Sinds hij echter op school zit, kampt hij met grote onzekerheid. Hij is erg kritisch op zichzelf en heeft geregeld woedeaanvallen. Al na de eerste Eigentijdse Kids Begeleiding had hij bijna geen woedeaanvallen meer! Hij voelt zich nu meer gezien en kan meer zichzelf zijn.

Moeder van 9-jarige hooggevoelige zoon: "De krachtdier oefening, die we bij jou gedaan hebben, heeft heel goed gewerkt! Bij thuiskomst heeft Twan nog een paar keer met veel plezier zijn boekbespreking geoefend. Hij stond als een huis, had er zin in en...haalde een 10! Sindsdien hebben we het vaker over de krachtdieren en heeft hij zelfs zijn wolf al eens aan mij uitgeleend. Dank je wel voor deze mooie ervaring!" 

Meisje van 5 jaar: Dit zeer gevoelige meisje wilde ze al niet in een box liggen, omdat deze veel te ruim was en te weinig veiligheid bood. Ze zit nu in groep 2 en heeft – zoals veel hoog sensitieve kinderen - moeite met drukte, harde geluiden en veranderingen. Dit uit zich in flinke driftbuien, die soms wel 2 uur kunnen aanhouden! Haar moeder ging op zoek naar antwoorden en vond deze bij de Eigentijdse Kids Begeleiding. Moeder: “We zien en enorme vooruitgang bij onze dochter. Vanaf het eerste consult is er een hele grote stijgende lijn bij Lianne over haar zelfbeeld en over wat ze kan en durft. Waar ze vorig jaar nog hard huilend aan de juf geplakt zat omdat Sinterklaas op school kwam, stond ze dit jaar gewoon vrolijk mee te zingen en ging ze zelfs bij hem op schoot zitten! We zien ook dat ze haar gevoel beter kan uiten dankzij de leuke en speelse oefeningen. Tuurlijk kan ze nog wel eens boos worden en stress ervaren, maar ze kan nu goed aangeven waar het vandaan komt en wat ze moeilijk vindt. Wij kunnen haar hierdoor beter helpen. We merken ook dat de boosheid en stress veel minder lang blijft hangen. Het is heel fijn om te zien dat ze zoveel meer zelfvertrouwen heeft gekregen!"

Jongen van 8 jaar: schrok erg als de juf in de klas schreeuwde en had moeite met veranderingen. Nu heeft hij geleerd hoe hij de impact van een schreeuwende juf snel en makkelijk los kan laten. Eveneens snapt hij nu beter waarom veranderingen voor hem spannender kunnen zijn en kan hij ook beter omgaan met de onzekerheid van nieuwe situaties. 

Jongen van 6 jaar: had moeite om met zijn emoties om te gaan, ging op school vaak 'op slot' en wilde nergens aan mee doen. Was ook vaak boos en bleef daar dan lang in hangen. Na het volgen van de Eigentijdse Kids Begeleiding is hij zeker veranderd, vertelt zijn moeder. "Hij voelt zich meer begrepen, kan hij beter met zijn emoties omgaan en is hij sneller uit een boze bui. Hij beseft nu dat het niet erg of raar is om emoties te hebben. Ook is hij nu veel meer open naar andere mensen en durft zijn dans- en zangkwaliteiten enthousiast te uiten! Hij voelde zich snel op zijn gemak bij jou en vond het altijd leuk!"

Meisje van 7 jaar: werd steeds onzekerder en boos op zichzelf. Na een paar 'Eigentijdse Kids' sessies begrijpt zij zichzelf beter en heeft ze veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ze ziet nu in dat anders zijn geen probleem is en ze kan ook veel meer rust creëren. Ze staat nu weer heerlijk blij en zorgeloos in het leven! 

Jongen van 10 jaar: was erg gesloten en onzeker. Na het volgen van de Eigentijdse Kids Begeleiding is zijn zelfvertrouwen gegroeid en durft hij veel meer van zichzelf te laten zien. Hij is nu meer open en in contact met anderen en heeft meer plezier op school.

Een moeder van een vijfjarige hoog gevoelige dochter over de Eigentijdse Kids Begeleiding:
"Mijn dochter vond het de eerste keer best eng. Alleen naar Juliska toe vond ze een hele stap. Toen ik haar ophaalde, wilde ze niet meer weg. Het was er leuk en ze mocht knutselen!
We gingen naar Juliska, omdat onze dochter moeite had met het wennen op school. Haar gedrag was agressief. Zo is ze qua persoonlijkheid niet, maar zo uitte ze zich, omdat ze het zo ontzettend spannend vond. We merkten dat ze hulp nodig heeft bij het plaatsen van gevoelens en emoties. Ze is een kind wat alles in zich opneemt en jaren later nog letterlijk kan vertellen hoe iets was. Als vierjarige heb je dan een hoop te verwerken.
Na een paar afspraken gaat het al een stuk beter. Ook wij snappen haar beter, omdat we meer lezen over hooggevoelige kinderen, elke keer een verslag krijgen van Juliska en we haar 'huiswerk' kunnen lezen. Zelf heeft ze het gevoel dat ze gehoord wordt! Wij hebben het gevoel dat ze ons weer hoort. Wat een paar afspraken met Juliska al niet kunnen doen!"

Interview met Olaf en zijn moeder
Olaf is een hoog gevoelige jongen van 11 jaar. Hij had soms last van 'snelheidsaanvallen', zoals hij dat zelf noemde. Alles ging dan sneller in zijn hoofd. Soms was hij zo overweldigd door prikkels dat hij zelfs afstand anders ervoer: een muur die dichtbij was, was voor hem heel ver weg.
Het klinkt misschien vreemd, maar het heeft een logische verklaring: door overprikkeling kunnen de hersenen gedesoriënteerd kunnen raken. De hersenen zien dan niet wat de ogen zien, maar een veranderende waarneming van beelden. Ook kan je gevoel van tijd hierdoor versnellen. Door grote overprikkeling kunnen de hersenen in principe elke werkelijke waarneming veranderen
Voor Olaf en zijn moeder was dit één van de redenen om naar Eigentijdse Kids Begeleiding te komen.

Ik stelde Olaf en zijn moeder de volgende vragen:

> Hoe vond je het om naar de Eigentijdse Kids Begeleiding te gaan?
Olaf: "Leuk en vooral heel erg leerzaam! We deden leuke oefeningen en ik kreeg handige tips."
Zijn moeder vertelt dat Olaf vaak een heel druk en vol hoofd had, vooral na een intensieve dag op school. "Maar nu doet Olaf regelmatig bepaalde oefeningen, die hij tijdens de begeleiding geleerd heeft, waardoor hij meer rust ervaart. En hij ging inderdaad met veel plezier naar de begeleiding!"
> Wat voor verschil merk je?

Olaf: "Heel veel! Ik heb niet meer zoveel last van snelheidsaanvallen. Voordat ik naar jou kwam, had ik daar veel last van." Zijn moeder ziet ook dat Olaf op bepaalde punten meer zelfvertrouwen heeft gekregen, omdat dingen duidelijker voor hem zijn geworden. "Hij begrijpt nu waarom hij soms anders reageert dan andere kinderen." En jezelf begrijpen is een belangrijke stap naar jezelf aanvaarden zoals je bent!
> Wat heb je geleerd?

Olaf:"Te veel om op te noemen, maar wel in kleine stapjes. Niet dat je ineens heel veel informatie krijgt in een korte tijd. Ik heb geleerd om het rustiger te maken in mijn hoofd en goed op mijn voeten te staan. De oefeningen om goed op mijn voeten te gaan, vond ik ook heel leuk! Ik gebruik meestal 'in de knoop, uit de knoop' en de 'auratuin' is ook heel handig."
> Hoe heb je dat geleerd?

Olaf: "Ik luisterde goed naar het verhaal dat je voorlas. We deden leuke opdrachten, op papier en staand. En ik mocht kaartjes trekken, wat ik erg leuk vond!!"
Zijn moeder voegt hier aan toe dat hij bepaalde gebeurtenissen nu bewust probeert op te ruimen, zodat die minder blijven rond spoken in zijn systeem en hij er minder last van heeft. "Hij kan nu over het algemeen beter om gaan met zijn sensitiviteit." 

Klik hier om nog meer ervaringen te lezen.

Home Juliska Bacher op LinkedIn
 
Contact
 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis e-book
Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis e-book!

 
Voor profs: 5-daagse Training Coach Eigentijdse Kinderen!
Kan onder bepaalde voorwaarde ook met UWV scholingsvoucher gevolgd worden!
 
 
Aanbod voor ouders
- Begrijp hoog sensitieve kinderen
- Omgaan met BOOSheid
- Omgaan met ANGST/ZORGEN maken
- Communicatie met kids
- Beelddenken in beeld
- Consulten
- HSP begeleiding volwassenen
Aanbod voor kinderen
- Eigentijdse Kids begeleiding
- Ik leer anders+ training
Aanbod voor professionals
- Training Coach Eigentijdse Kinderen
- Mini-cursussen
 
Agenda
 
Inschrijven & contact
 
Coaches Eingentijdse Kinderen in Nederland
 
Ervaringen van ouders, kinderen en professionals
 
Test Hoogsensitiviteit
 
Tarieven
 
Algemene voorwaarden
 
Informatie over hoog sensitieve kinderen
 
Informatie over beelddenken
 
Hoog sensitieve baby's
 
Wetenschappelijk onderzoek
 
Nieuwsbrief
 
Blog
 
Wie is Juliska Bacher?
 
Missie
 
Links
 
Referenties
 
Inspirerende teksten 
 
Disclaimer
 
Ervaring pedagoog
"Ik heb erg genoten van je cursus. Je staat als een huis met veel kennis en passie. Mijn complimenten! Ik zal je zeker aanbevelen." Lees hier meer ervaringen.
 

Ervaringsverhaal: Boze voelsprieten

Lianne is 5 jaar en héél gevoelig. Ze heeft – zoals veel hoogsensitieve kinderen - moeite met drukte, harde geluiden en veranderingen. Dit uit zich in flinke driftbuien, die soms wel 2 uur kunnen aanhouden! Haar moeder Miriam ging op zoek naar antwoorden en vond deze bij de Eigentijdse Kids Begeleiding.
Mirjam: “We zien en enorme vooruitgang bij onze dochter. Vanaf het eerste consult is er een hele grote stijgende lijn!!”
Lees hier verder.

 

Moeder na volgen van mini-cursus ‘Begrijp hoog sensitieve kinderen’:
“Erg veel dank voor de heldere, prettige en superinteressante presentatie! Zoals je kon zien, werd voor mij opeens heel veel duidelijk. Mijn man en ik hebben dit weekend heel veel gepraat, gehuild en plannen gemaakt hoe we onze dochter beter kunnen begeleiden in haar tocht door het leven. Daarbij heb ik heel erg veel gehad aan jouw supergoed opgebouwde presentatie. Nogmaals vreselijk veel dank!”

 
Tag Cloud
AD(H)D  anders leren  autisme  automatiseren  baby  beelddenken  BOOS CITO toetsen Communicatie cursussen docent  dyslexie emotiekaarten ervaringen faalangst foutief diagnosticeren hersenen hoogbegaafd hooggevoelig hoogsensitief  HSK HSP Hoog sensitieve volwassenen kenmerken  klas  Kwaliteiten leerkracht leren lezen meervoudige intelligentie onzeker Overprikkeling PESTEN rekenen school slapen taal  test  tijd  verhalen wetenschap ZELFVERTROUWEN zorgen maken