Home Voor ouders Voor kinderen Voor professionals Agenda Informatie Contact
 

Bouwen aan zelfvertrouwen

Herken jij jouw kind in één van de volgende situaties:

Joris heeft een kort lontje. Bij het minste of geringste ontploft hij op school en dan valt er niet meer met hem te praten. Als we echter voorbij deze laag van druk en boos gedrag kijken, dan zien we dat Joris zich onzeker voelt. Want hij voelt zich anders. ‘Anders anders dan anders’, zegt hij zelf. En dat maakt dat hij weinig zelfvertrouwen heeft.

Romy is het stilste meisje in de klas. Zij speelt nauwelijks met andere kinderen, is heel ijverig en houdt zich aan de regels. Maar thuis kan zij door het lint gaan. Vooral als er cito toetsen zijn. Onder dit teruggetrokken gedrag schuilt een hoog sensitief meisje, die de hoge verwachtingen, evenals de sfeer, in de klas feilloos aanvoelt. Zij weet niet hoe ze hiermee om moet gaan en voelt zich erg onzeker.

Tom denkt veel na. Ook bij doe-activiteiten. Over hoe bij voetbal bijvoorbeeld de bal zal gaan raken. Maar andere kinderen hebben de bal dan al lang afgepakt. Dat frustreert Tom en maakt hem ook onzeker. Daarom doet hij niet meer mee aan voetbal en trekt zich vaak stilletjes terug.

Layla heeft een grote mond en is haantje de voorste. Ze treitert geregeld andere kinderen. Onder deze harde buitenkant zit een klein, onzeker en gekwetst meisje. Layla werd vroeger ook gepetst. Door nu anderen zelf te sarren, wordt zij niet meer gepest.

Als we achter het gedrag van kinderen kijken, dan zien we dat niet alleen de timide en teruggetrokken kinderen zich onzeker voelen, maar ook dat lastig gedrag vaak terug te voeren is op een gebrek aan zelfvertrouwen. En ook bij onderpresteren op school speelt een negatief zelfbeeld vaak een rol.


Het gaat erom hoe je jezelf ziet!

Zelfvertrouwen is een voorwaarde om je optimaal te kunnen ontwikkelen, zowel op sociaal-emotioneel als cognitief vlak. De mini-cursus Bouwen aan zelfvertrouwen geeft inzicht en praktische handvatten!

Wil jij voorbij het moeilijke, onrustige of teruggetrokken gedrag kijken en weten hoe je je kind kunt helpen te bouwen aan zijn zelfvertrouwen? Dan is deze mini-cursus van 2,5 uur wat voor jou! Na het volgen van deze mini-cursus:

  • Begrijp je waarom bij veel hoog sensitieve kinderen het zelfvertrouwen fragiel is
  • Weet je uit welke componenten ('bouwstenen') zelfvertrouwen bestaat
  • Begrijp je welke factor bij jouw kind de grootste 'veroorzaker' van zijn/haar onzekerheid is
  • Heb je concrete tools waarmee je je kind kunt helpen te bouwen aan zelfvertrouwen

 

 

Home Juliska Bacher op LinkedIn
 
Contact
 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis e-book
Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis e-book!

 
Voor profs: 5-daagse Training Coach Eigentijdse Kinderen!
Kan onder bepaalde voorwaarde ook met UWV scholingsvoucher gevolgd worden!
 
 
Aanbod voor ouders
- Begrijp hoog sensitieve kinderen
- Omgaan met BOOSheid
- Omgaan met ANGST/ZORGEN maken
- Communicatie met kids
- Beelddenken in beeld
- Consulten
- HSP begeleiding volwassenen
Aanbod voor kinderen
- Eigentijdse Kids begeleiding
- Ik leer anders+ training
Aanbod voor professionals
- Training Coach Eigentijdse Kinderen
- Mini-cursussen
 
Agenda
 
Inschrijven & contact
 
Coaches Eingentijdse Kinderen in Nederland
 
Ervaringen van ouders, kinderen en professionals
 
Test Hoogsensitiviteit
 
Tarieven
 
Algemene voorwaarden
 
Informatie over hoog sensitieve kinderen
 
Informatie over beelddenken
 
Hoog sensitieve baby's
 
Wetenschappelijk onderzoek
 
Nieuwsbrief
 
Blog
 
Wie is Juliska Bacher?
 
Missie
 
Links
 
Referenties
 
Inspirerende teksten 
 
Disclaimer
 
Ervaring pedagoog
"Ik heb erg genoten van je cursus. Je staat als een huis met veel kennis en passie. Mijn complimenten! Ik zal je zeker aanbevelen." Lees hier meer ervaringen.
 

Ervaringsverhaal: Boze voelsprieten

Lianne is 5 jaar en héél gevoelig. Ze heeft – zoals veel hoogsensitieve kinderen - moeite met drukte, harde geluiden en veranderingen. Dit uit zich in flinke driftbuien, die soms wel 2 uur kunnen aanhouden! Haar moeder Miriam ging op zoek naar antwoorden en vond deze bij de Eigentijdse Kids Begeleiding.
Mirjam: “We zien en enorme vooruitgang bij onze dochter. Vanaf het eerste consult is er een hele grote stijgende lijn!!”
Lees hier verder.

 

Moeder na volgen van mini-cursus ‘Begrijp hoog sensitieve kinderen’:
“Erg veel dank voor de heldere, prettige en superinteressante presentatie! Zoals je kon zien, werd voor mij opeens heel veel duidelijk. Mijn man en ik hebben dit weekend heel veel gepraat, gehuild en plannen gemaakt hoe we onze dochter beter kunnen begeleiden in haar tocht door het leven. Daarbij heb ik heel erg veel gehad aan jouw supergoed opgebouwde presentatie. Nogmaals vreselijk veel dank!”

 
Tag Cloud
AD(H)D  anders leren  autisme  automatiseren  baby  beelddenken  BOOS CITO toetsen Communicatie cursussen docent  dyslexie emotiekaarten ervaringen faalangst foutief diagnosticeren hersenen hoogbegaafd hooggevoelig hoogsensitief  HSK HSP Hoog sensitieve volwassenen kenmerken  klas  Kwaliteiten leerkracht leren lezen meervoudige intelligentie onzeker Overprikkeling PESTEN rekenen school slapen taal  test  tijd  verhalen wetenschap ZELFVERTROUWEN zorgen maken