Home Voor ouders Voor kinderen Voor professionals Agenda Informatie Contact
 

Training 'Coach Eigentijdse Kinderen'

Ben jij een kindercoach, kinderpsycholoog, pedagogisch medewerker, pedagoog, IB-er, leerkacht, yoga-docent, gastouders, nanny of een bevlogen ouder en heb je te maken met eigentijdse, hoog sensitieve kinderen die:

 • Erg onzeker zijn?
 • Gespannen en snel prikkelbaar zijn?
 • In de knoop zitten met hun gevoeligheid?
 • Moeite hebben met de hectiek en hoge eisen van onze maatschappij?

En wil je:

 • Meer kennis over hoog sensitiviteit en begrijpen hoe eigentijdse kinderen in het leven staan?
 • Praktische en concrete tools (in de vorm van uitgewerkte sessies) om gevoelige kinderen te begeleiden?
 • Hen helpen te bouwen aan hun zelfvertrouwen?

Kortom: Wil je hoog sensitieve kinderen op een positieve manier begeleiden om meer in hun (zachte) kracht te staan, zodat ze vrij en blij uit kunnen vliegen met al hun talenten? Dan is deze training tot coach ‘Eigentijdse Kinderen’ iets voor jou!

Voor wie?
De training is bestemd voor iedereen die met kinderen werkt of wil werken, zoals kindercoaches, kinderpsychologen, pedagogen, pedagogisch medewerkers, IB-ers, leerkachten en yoga-docenten. Je kan het geleerde direct toepassen in je dagelijkse werk. Het praktische werkboek met de uitgewerkte sessies geven heel concreet inhoudt hieraan.
De training is ook geschikt voor ouders evenals nanny's en gastouders die een diepgaand begrip willen hebben van de gevoeligheid van hun kind (en vaak ook van zichzelf) en praktische tools om ze te helpen.

Kernwoorden
Na jarenlange ervaring en de vele succeservaringen die durf ik hardop te zeggen dat de 'Eigentijdse Kids Begeleiding' werkt en dat zowel de kinderen als de ouders de begeleiding als laagdrempelig, positief, leuk en effectief ervaren! Lees hier over de ervaringen van ouders en kinderen met deze begeleiding.

Een greep uit de ervaringen van eerdere deelnemers aan deze training:

“Een verrijking!”   |   “Ontzettend leuk, leerzaam, boeiend en gezellig!”    " Echt fantastisch!”

“Heel fijn, zoveel duidelijke informatie! Heel zorgvuldig en goed voorbereid. Je bent een hele fijne persoonlijkheid en biedt veel veiligheid. Heel erg bedankt, Juliska!”

"Het overtrof mijn verwachtingen!"   |   "Ik kijk uit naar de terugkomdagen!"

Lees hier meer over de ervaringen van eerdere deelnemers.
 

Lees hieronder meer over de volgende onderwerpen:

Inhoud training
De 5 daagse training tot Coach Eigentijdse Kinderen bestaat uit een kennis & inzicht gedeelte en een praktijk gedeelte.
Tijdens het eerste deel van de training wordt de kennis over en het inzicht in hoog sensitiviteit verdiept en verbreedt. Theorie en praktische oefeningen wisselen elkaar daarbij af en hebben betrekking op de volgende onderwerpen:

 • Begrijp hoog sensitiviteit
  - Diepgaand begrip van wat hoog sensitiviteit inhoudt
  - Evolutie
  - Wetenschap
  - Uiting hoog sensitiviteit in fysiek, emotioneel, mentaal/cognitief en spiritueel opzicht
  - Kwaliteiten van hoog sensitiviteit
 • Begrijp het brein van hoog sensitieve kinderen
  - Breinfeiten
  - Linker en rechter brein
  - Balans tussen linker en rechter brein
 • Begrijp de uitdagingen van hoog sensitiviteit: We onderzoeken de oorzaken, uitingsvormen en gevolgen van de volgende uitdagingen:
  - Overprikkeling / stress / overlevingsmechanisme
  - Onzekerheid / faalangst
  - Perfectionisme
  - Moeite met nieuwe situaties en veranderingen
  - Moeite met ontspannen en slapen
 • Begrijp hoog sensitieve kinderen in het gezin
  - De kracht van positieve woorden
  - Communicatie
  - Opvoedtips
  - Omgang met broertjes en zusjes
  - Spelen met peers
  - Keuzestress / besluiteloosheid
 • Begrijp hoog sensitieve kinderen op school
  - Visuele leersysteem / beelddenken
  - Groepsdynamiek
  - Wat heeft een hoog sensitief kind nodig op school
 • Begrijp ouders & jezelf
  - Spiegelen
  - Jouw handleiding
 • Begrijp de verhouding met verre buren
  - Hoe verhoudt hoog sensitiviteit zich tot autisme en AD(H)D

In het tweede, praktijk deel van de training leer je aan de hand van uitgewerkte sessies over verschillende thema’s hoe en welke handvatten je gevoelige kinderen kunt geven. Tijdens deze dagen staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Tools van de begeleiding
  - Hartsverbinding
  - Emotiekaarten
  - Verhalen schrijven & verankering van boodschap
  - Oefeningen
 • Uitwerking van de volgende thema’s
  - Jezelf zijn & bij jezelf blijven
  - Emoties & ontspannen
  - Indrukken opruimen
  - Binnen & buiten (in je eigen ruimte blijven)

Praktische informatie over de training

Doelgroep van de begeleiding
In eerste instantie is de 'Eigentijdse Kids begeleiding' afgestemd op hoog sensitieve kinderen vanaf ongeveer 4 jaar tot en met de adolescentie. Inmiddels komen ook ‘gemiddeld’ gevoelige kinderen en kinderen die op een andere manier moeite hebben met de hectiek van dit bestaan. En ook zij boeken positieve resultaten! Als je doel immers is een kind op een positieve manier te bekrachtigen en je uitgangspunt dat hij/zij helemaal goed is zoals het is en alleen wat handvatten nodig heeft bij zijn/haar uitdagingen, dan kan je heel veel kinderen helpen!

Studiebelasting
Na elke lesdag krijg je wat thuiswerk mee, wat meestal uit 2 delen bestaat:

 • Lezen: een paar hoofdstukken uit het werkboek (dat kost ongeveer 45 minuten tot 5 kwartier, afhankelijk of je ook nog je eigen aantekeningen van de lesdag wilt doornemen).
 • Doen: een opdracht maken. De tijdsinvestering hiervoor verschilt sterkt van persoon tot persoon (gemiddeld zo'n 2 uur).

"Het thuiswerk was een waardevol toevoeging: direct in de praktijk brengen wat je geleerd hebt en daarmee is het ook meteen bruikbaar voor jezelf. Ook de feedback op het huiswerk heb ik enorm gewaardeerd!”

Certificaat en vermelding op website
Na deelname van de volledige training ontvang je een certificaat en bestaat de mogelijkheid tot vermelding op de website www.eigentijdsekinderen.nl in een lijst met 'Coaches Eigentijdse kinderen’, zodat klanten je kunnen vinden.

Aanvullende modules op verdiepingsdagen
Na het volgen van de basistraining is het ook mogelijk om aanvullende modules te volgen op verdiepingsdagen. Deze modules zijn qua opzet hetzelfde en bieden dus zowel kennis & inzicht als praktisch tools in de vorm van uitgewerkte sessies.

Data

 • Vrijdag 12 mei, 19 mei, 9 juni, 16 juni en 23 juni 2017 (van 9.30 tot 16.30 uur)
 • Locatie: nabij Amsterdam-Sloterdijk. Deze locatie is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als met de auto (gratis parkeren).

Prijs
De investering voor deze 5 daagse training bedraagt €775,00 (excl. 21% BTW), inclusief lunch, koffie & thee, het werkboek met theorie, de uitgewerkte sessies en vermelding op de website.
Zie ook de algemene voorwaarden.

......
 

Steeds meer deelnemers deze training vergoed krijgen van hun werkgever uit o.a. het onderwijs en de kinderopvang! Soms rechtstreeks en soms via hun loopbaanbudget.
 
......
 
Het UWV vergoedt deze training (onder bepaalde voorwaarden)! Ook voor startende zelfstandigen zijn er mogelijkheden! Lees hier meer over de scholingsvoucher van het UWV.
 


Meld je hier aan voor deze training!

Betaling
Na aanmelding ontvang je een bevestiging van inschrijving en een factuur voor het inschrijfgeld van €100,00 met het verzoek om dit bedrag binnen 2 weken te voldoen. Dit zijn tevens de kosten bij annulering (zie ook de algemene voorwaarden). Voor het resterende bedrag krijg je ongeveer maand voor aanvang van de training een factuur met het verzoek deze te voldoen (uiterlijk 3 weken voor aanvang van de training).

Waarom deze training?

Behoefte van ouders en kinderen
Steeds vaker hebben hoog gevoelige kinderen het moeilijk in onze prikkelrijke en prestatiegerichte Westerse maatschappij. Ze zijn nu eenmaal minder belastbaar, sneller uit balans en stressgevoeliger en raken door de overdaad aan indrukken en hoge eisen, gemakkelijk overprikkeld. Dit kan zich uiten in ander gedrag (boos, angstig, onzeker, druk), wat niet zelden verkeerd geďnterpreteerd wordt (overdiagnosticeren of misdiagnoses).

Dat is wat we aan de buitenkant zien. Maar wat gebeurt er aan de binnenkant van deze kinderen? Ze doen vaak enorm hun best om aan alle verwachtingen te voldoen en passen zich dus vaak aan. Dit leidt tot interne conflicten, verwijdering van hun authenticiteit en kost bergen energie. Met alle gevolgen van dien: het gevoelige kind voelt zich vreselijk onzeker, niet begrepen, onveilig en niet zelden uitgeput.

Niet zo vreemd dat ouders vroeg of laat aan de bel trekken en op zoek gaan naar hulp. Helaas wordt er in de opleiding van kinderpsychologen, kindercoaches, pedagogisch medewerkers, IB-ers en leerkrachten weinig tot geen aandacht besteed aan hoog sensitiviteit, ook al wordt 20% van alle kinderen met deze eigenschap geboren. De hoogste tijd dus voor een training die niet alleen de kennis over deze eigenschap verbreedt en verdiept, maar ook hele concrete handvatten geeft om hoog sensitieve kinderen op een passende & positieve manier te helpen bij de uitdagingen van deze eigenschap. Want als je die het hoofd weet te bieden, dan ontstaat er ruimte voor de vele kwaliteiten van hoog sensitieve kinderen, groeit hun zelfvertrouwen en kunnen ze zichzelf blijven (of weer worden)!

Behoefte van professionals
Ook vanuit het professionele veld word ik regelmatig benaderd met de vraag hoe zij de groeiende groep hoog sensitieve kinderen in hun praktijk kunnen begeleiden. Ze willen hen graag helpen, maar missen een gedegen kennis en praktische tools om dit te doen. De training ‘Coach Eigentijdse Kinderen’ voorziet in deze behoefte!

Kinderpsychiater en moeder van hoog sensitieve dochter over de Eigentijdse Kids Coaching:
"Aanvankelijk stond ik als DSM IV opgeleide professional nogal sceptisch tegenover het concept hoogsensitiviteit. Maar nu ik zelf een hoogsensitieve dochter heb en er meer over heb gelezen weet ik wel beter. En dan begint de zoektocht naar een hulpverlener die op empatische, constructieve manier je kind weer in zijn kracht weet te zetten, met als doel de overweldigende wereld beter te leren begrijpen door eigen grenzen en mogelijkheden beter te leren kennen en aan te geven. Die begeleiding vonden we naar volle tevredenheid bij Juliska. Onze oudste dochter van 5 jaar noemt haar 'de knutseljuf'. Maar naast de leuke knutsels als reminder van de geleerde stof, wordt in de begeleiding op directe of indirecte wijze aangesloten bij de vragen, zorgen en mogelijkheden van het kind. Daarbij worden de krachten van het kind en systeem verder versterkt en krijgen kind en ouders uitleg over de voordelen en valkuilen van hoogsensitiviteit. Dit alles afgestemd op de leeftijd en het niveau, waardoor het voor alle partijen zeer waardevol is.
Voor mij als professional een eyeopener om te zien hoe krachtig deze aanpak werkt en hoe leed (als faalangst, sombere stemming, boze buien) kan worden voorkomen of verminderd. Wat zou het mooi zijn als meer hulpverleners op professioneel vlak 'tools' zouden kunnen hebben om deze kinderen beter te herkennen en goed te begeleiden. En wat fijn dat Juliska daar nu met deze training invulling aan geeft!"

 

Home Juliska Bacher op LinkedIn
 
Contact
 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis e-book
Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis e-book!

 
Voor profs: 5-daagse Training Coach Eigentijdse Kinderen!
Kan onder bepaalde voorwaarde ook met UWV scholingsvoucher gevolgd worden!
 
 
Aanbod voor ouders
- Begrijp hoog sensitieve kinderen
- Omgaan met BOOSheid
- Omgaan met ANGST/ZORGEN maken
- Communicatie met kids
- Beelddenken in beeld
- Consulten
- HSP begeleiding volwassenen
Aanbod voor kinderen
- Eigentijdse Kids begeleiding
- Ik leer anders+ training
Aanbod voor professionals
- Training Coach Eigentijdse Kinderen
- Mini-cursussen
 
Agenda
 
Inschrijven & contact
 
Coaches Eingentijdse Kinderen in Nederland
 
Ervaringen van ouders, kinderen en professionals
 
Test Hoogsensitiviteit
 
Tarieven
 
Algemene voorwaarden
 
Informatie over hoog sensitieve kinderen
 
Informatie over beelddenken
 
Hoog sensitieve baby's
 
Wetenschappelijk onderzoek
 
Nieuwsbrief
 
Blog
 
Wie is Juliska Bacher?
 
Missie
 
Links
 
Referenties
 
Inspirerende teksten 
 
Disclaimer
 
Ervaring pedagoog
"Ik heb erg genoten van je cursus. Je staat als een huis met veel kennis en passie. Mijn complimenten! Ik zal je zeker aanbevelen." Lees hier meer ervaringen.
 

Ervaringsverhaal: Boze voelsprieten

Lianne is 5 jaar en héél gevoelig. Ze heeft – zoals veel hoogsensitieve kinderen - moeite met drukte, harde geluiden en veranderingen. Dit uit zich in flinke driftbuien, die soms wel 2 uur kunnen aanhouden! Haar moeder Miriam ging op zoek naar antwoorden en vond deze bij de Eigentijdse Kids Begeleiding.
Mirjam: “We zien en enorme vooruitgang bij onze dochter. Vanaf het eerste consult is er een hele grote stijgende lijn!!”
Lees hier verder.

 

Moeder na volgen van mini-cursus ‘Begrijp hoog sensitieve kinderen’:
“Erg veel dank voor de heldere, prettige en superinteressante presentatie! Zoals je kon zien, werd voor mij opeens heel veel duidelijk. Mijn man en ik hebben dit weekend heel veel gepraat, gehuild en plannen gemaakt hoe we onze dochter beter kunnen begeleiden in haar tocht door het leven. Daarbij heb ik heel erg veel gehad aan jouw supergoed opgebouwde presentatie. Nogmaals vreselijk veel dank!”

 
Tag Cloud
AD(H)D  anders leren  autisme  automatiseren  baby  beelddenken  BOOS CITO toetsen Communicatie cursussen docent  dyslexie emotiekaarten ervaringen faalangst foutief diagnosticeren hersenen hoogbegaafd hooggevoelig hoogsensitief  HSK HSP Hoog sensitieve volwassenen kenmerken  klas  Kwaliteiten leerkracht leren lezen meervoudige intelligentie onzeker Overprikkeling PESTEN rekenen school slapen taal  test  tijd  verhalen wetenschap ZELFVERTROUWEN zorgen maken